#

JULIANASCHOOL, SCHOOL IV, KERKALLEE

   

Foto's jaren 20 tot 60.

De redactie zocht naar foto van  de oorspronkelijk School IV, later de Julianaschool, Kerkallee. Afbeeldingen waren niet te vinden. De reden dat de redactie zocht was een bericht uit het gastenboek over De Puin. Het terrein van De Puin lag links naast de Julianaschool en was een opslagterrein van de gemeente voor stenen, rioolbuizen etc. De kermis die er gehouden werd was altijd heel gezellig met bijzondere dingen zoals steile wand rijden met motoren, vlooientheater, een heuse autobaan met kleine autootjes die op benzine reden, een reuzenrad, veel eettentjes met Berliner bollen, haring, oliebollen, snoep etc. Aldus de heer A. Aartsen. Dit was reden voor de redactie om op zoek te gaan een afbeelding van de school. Het Gelders Archief had wel personeel en klassen op de foto maar niet echt het gebouw! Tegenwoordig staan er flats.

 

Bron; Foto's Gelders Archief, foto links rond 1895, foto rechts rond 1925.

Bron; Foto Streetview, ter hoogte van het witte huisje aan de Kerkallee rechts zou de school gestaan hebben.

Wie vraagt, die krijgt! Zo ging het ook bij de oproep voor een afbeelding van de School IV, later de Julianaschool, Kerkallee. Afbeeldingen waren niet te vinden. Het Gelders Archief had wel personeel en klassen op de foto maar niet echt het gebouw! Tegenwoordig staan er flats. De heer A. Aartsen, ooit leerling op de school, mailde een reünieuitnodiging! Verkregen op de reünie oud- leerlingen Julianaschool, Velp 9 oktober 1982. Vooralsnog de enige bekende afbeelding van de school. De klassenfoto's zijn nu ook mooi te plaatsen bij het gebouw. De klassenfoto is rechts achter gemaakt. In de verte te zien, waarschijnlijk, de twee schoorstenen of luchtfiltersystemen van het halgebouwtje.

   

Bron; Foto's Gelders Archief, foto links rond 1925, foto rechts de heer A. Aartsen.

Onbekend fraaie foto's ter beschikking gesteld van de voormalige Julianaschool aan de Kerkallee, door spontane helpers bij het schoonmaken van de kazemat aan de IJssel! Met dank aan de heer en mevrouw Bos uit Velp!

 

Bron; Foto's ter beschikking gesteld door de familie Bos uit Velp.