#

BEEKHUIZEN

Beekhuizerbos wordt onder handen genomen. De eerste bruggen zijn al genomen! De bruggen aan de Beekhuizenseweg zijn al vervangen. Zie ook; www.regiobodeonline.nl/nieuws/13-09-2012-16-27-velp-crowdfunding-voor-beekhuizen/#

 

 

Bron; Foto's redactie V.C., 6 en 15 sept. 2012.

Bouw van nieuwe Hotel Beekhuizen, akelig stil. Weet u meer, laat het de redactie weten!

 

NOVEMBER 2013

Werkzaamheden Beekhuizerbos zo goed als klaar. De meningen verschillen enorm als we af mogen gaan op de meningen via www.facebook.com/pages/Je-bent-Velpenaar-als/434221736663524  De nieuwe bankjes zitten goed!

 

APRIL 2015

Al geruime tijd verricht de heer G. Sliekerik onderzoek naar de Amsterdamse behangsel- en landschapsschilder Willem Uppink (1767 – 1849). Hij maakte o.a. behangsels voor twee panden in Zaandijk, één daarvan is nu museum Honig Breethuis (waar hij vrijwilliger is), verder is er in een tweede pand in Zaandijk een behangselensemble aanwezig en zijn er er op twee andere locaties behangsels van hem te vinden. Ook maakte hij portretten, landschapjes en landschapstekeningen. Eén daarvan is een tekening van de trapvormige waterval op landgoed Beekhuizen (collectie Frans Halsmuseum, Haarlem). Bron; De heer G. Slierik. Het contact met de heer Slierik kwam tot stand door het op verzoek uitwisselen van foto's van Park Beekhuizen. Dan blijkt het toch wel weer interessant om de 18e eeuwse schildering van Willem Uppink eens onder de loep te nemen. Waar heeft nu dit theehuis/ later vermoedelijk de boswachterswoning op de afbeelding gestaan? Waarschijnlijk op de plek van het huidige geplande hotel B&B Beekhuizen. Onderzoek volgt. Een fraaie beschrijving is te vinden op; www.verenigingrembrandt.nl/ul/cms/attachment/file/document/0/5/0/50/50/1/vr-bulletin-1-2005.pdf  We zien een wit gepleisterd stenen gebouw met zuilen en waarschijnlijk een rieten dak. Het is moeilijk te zien maar het lijkt of er nog achterbouw is geweest dat vermoedelijk afgesloten kon worden voor opslag van meubilair etc. of zelfs bewoning? Ook de brug lijkt van steen met vermoedelijk een houten railing of in boomtakken gevormd metaal of steen. De losse prent is vanaf de andere kant van het theehuis gemaakt. Maker; I.G. Michael. De zwart/ wit tekening is van een paar jaar later, 1817, onbekende maker.