#

JERUZALEM

Een bijzondere naam voor een buurtschap, die de redactie zal belichten bij de historie van Jeruzalem. Aanleiding van dit artikel was de openstelling van 1 dag van het Cafe Jeruzalem op 24 sept. 2011. Het was maar voor 1 dag, sinds 1963 weer eventjes open voor de buurt, zelfs met tap! Het leek alsof je bij dit rijksmonument echt 50 jaar terug in de tijd ging! De familie overweegt het pand te behouden voor de familie. Ook andere opties worden bekeken.

De redactie bracht een bezoek aan Cafe Jeruzalem. Het was voor 1 dag, sinds 1963 weer eventjes open voor de buurt, zelfs met tap! Het was alsof je bij dit rijksmonument echt 50 jaar terug in de tijd ging! De familie overweegt het pand te behouden voor de familie. Ook andere opties worden bekeken. Zie artikel Cafe Laros.

  

Bron; Redactie V.C. d.d. 25 sept. 2011.

DE HISTORIE VAN JERUZALEM

Wordt vervolgt.


DE OUDE SCHUUR

Oude schuur stort in op hoek Jeruzalem/ Parkstraat. Er wordt gezocht naar de oorsprong van deze schuur? Deze was bijv. ook in gebruik als werkplaats van Loodgietersbedrijf Bosveld, aldus een lezer van de V.C. De oude foto rechts is genomen in 1937, met versiering van de straat tijdens huwelijk Prinses Juliana en Prins Bernhard. In het winkel/ woonhuis heeft voorheen een loodgietersbedrijf/ winkel gezeten nu een schoonheidssalon. In de bouwdossiers van het Gelders Archief is vooralsnog niets te vinden!

 

 

Bron; Foto 1, Streetvieuw, foto 2, redactie V.C. d.d. 30 jan. 2012, foto 3, www.bing.com/maps/, foto 4, 1937, Gelders Archief, foto 5, Streetvieuw 2005.