#

DE ROZENHOF (WILHELMINASTRAAT)

De redactie bezocht al twee keer het terrein aan de Wilhelminastraat. De vervuiling was al eerder diep afgegraven en de percelen voor de nieuwbouw zijn nu al weer zichtbaar. Foto 2 geeft een impressie hoe het gaat worden. Link naar V.C. artikel; www.velpschecourant.nl/wb/pages/over-velp/erfgoed-van-velp/de-rozenhof.php

  

Foto 1, redactie V.C. d.d. 3 juli 2011, foto 2, bron; Link; www.woneninallure.nl/

Foto 2, redactie V.C. d.d. 21 sept. 2011.

Bron; Foto's redactie V.C. d.d. juni 2011. Overzichtsfoto's in richting van Wilhelminastraat genomen.

Bron; Foto's redactie d.d. 2 juli 2011. Dit is de laag van de achtertuin van Restaurant Majesteit aan de Wilhelminastraat. Hier is een keldervloer te zien van voormalige bebouwing gelegen achter Majesteit. Wellicht onderdeel van de bakkerij van Banketbakker Jaap van de Sande? De baksteen, foto 2, met bijzonder witte glazuurlaag, is door de redactie in deze laag aangetroffen. 

Op 20 september bracht de redactie een nieuw bezoek aan het terrein. Er wordt druk gebouwd.

 

Bron; Foto's d.d. 20 sept. 2011, foto 3 geeft een mooie grondlaag weer.

VORDERINGEN JANUARI 2012

De redactie ging voor u weer op bezoek bij het nieuwbouwproject Rozenhof. Duidelijk is nu hoe de nieuwbouw er uit komt te zien. Opvallend is de klassieke dakconstructie en de ronde ramen in punten van de voorgevels.

 

 

Bron; Foto'S redactie V.C. d.d. 8 jan. 2012.

MEI 2012

Rozenhof nu echt bijna klaar! De redactie legde het weer eens vast. Zo te zien zal de oplevering spoedig volgen. Velp is een nieuw wijkje rijker. Vogevluchtfoto onder laat de situatie zien voor de sloop van het garagecoplex.

 

Bron; Foto's redactie V.C., 16 mei 2012.