#

HET VILLAPARK

Dit artikel laat de geschiedenis en het heden zien van het Villapark en de wijk rondom het Villapark. Volgt.

Duivels keren terug op villa aan de Overbeeklaan. Hulde aan de nieuwe eigenaren!

Bron; Foto's redactie V.C. d.d. 7 juli 2011.

Waar menig eigenaar wellicht niet voor zou kiezen is door de nieuwe eigenaar van de villa gelukkig wel voor gekozen. Het gaat hier om de restauratie van de vele duivelskoppen en andere sierlijke lijnen boven de ramen van de villa.  De restauratie, door  www.bouwhuisjournee.nl/p1/home.html, is zeker een cultuurhistorische waardevermeerdering van het pand. Een stukje historie keert terug. De motieven waren niet meer in het zicht maar door de witte kalk waren, bij de juiste zonnestand, de contouren van de motieven wel te zien. Er werd besloten om de motieven terug te laten keren en hier werd hard aan doorgewerkt. 

APRIL 2014

Restauratie/ opknapbeurt kleine vijver naast de grootste vijver. De vijver krijgt nieuwe beschoeiingen en wordt uitgebaggerd. 3 Partijen zijn hierbij betrokken, de Gemeente Rheden, het Waterschap (www.wrij.nl/)en Vaarkamp BV uit Ede (www.vaarkamp.nl/ ). De heer van Hal, bestuurder van de bagger/ graafmachine gaf aan dat er nu zo'n week tijd aan gewerkt was. Helaas was het muurwerk van het bruggetje door de werkzaamheden enigzins beschadigd. Medewerkers van de gemeente konden nog niet zeggen of dit ook gelijk hersteld zou worden. Helaas is dit uiteindelijk niet meer gedaan! De vijver stond al weer vol.

 

 

VOORTGANG
Toegang tot grootste vijver Villapark toch gerestaureerd. Het zag er in eerste instantie niet naar uit dat, na het aanbrengen van de nieuwe beschoeiing van het kleine hoger gelegen vijvertje, de beschadigde muurdelen van het bruggetje gerestaureerd zouden worden. Gelukkig wordt het geheel van waterval en bruggetje toch aangepakt.
 

 

MEI 2014

Restauratie bruggetje naar grootste vijver Villapark afgerond. De beschoeiing van het hoger gelegen vijvertje was al vervangen. In navolging hiervan is ook het muurwerk en brugdeel van de waterval naar de grootste vijver gerestaureerd. De opdrachtgever was de Gemeente Rheden. Aannemer Vaarkamp voerde de werkzaamheden uit. De restauratie van de watertrap werd uitgevoerd door een onderaannemer van Vaarkamp, www.keldermanbouw.nl/organisatie/ De natuurstenen in de waterval zijn deels vernieuwd en in een bed van beton gelegd. 
 
De restaurateurs hebben geen archeologische zaken aangetroffen. Het lijkt er op dat deze waterval uit de jaren 20/30 dateerd, te zien aan de vervangen stenen van het muurwerk. Niets ten nadele van de werkzaamheden door voornoemde bedrijven, echter het verbaasde de redactie dat er binnen de Gemeente Rheden geen aannemers gevonden zijn die deze klussen konden doen in opdracht van de gemeente!