#

HOVENIERSBEDRIJVEN

Velp staat bekend om zijn groen. Niet voor niets dat er van oudsher veel kwekerijen en hoveniersbedrijven aanwezig waren en zijn in Velp. Een aardige sector waar behoorlijk wat werkgelegenheid was en is. De rijke tuinen van de 19e eeuw, doorlopend tot in de jaren 30 van de 20e eeuw zijn voor een groot deel verdwenen. Echter er is toch nog aardig wat groen in Velp om door groenbedrijven te onderhouden.

2014

Kwekerij Overhagen moet wellicht deuren sluiten? Commerciele belangen van het Gelders Landschap kunnen er voor zorgen dat zij het pachtcontract opzeggen met de traditionele kwekerij Overhagen. De redactie weet natuurlijk niet alles van de afspraken tussen twekerij en het Landschap, maar het lijkt er op dat het landschap een harde lijn inzet? Binnenkort wellicht meer? Zie ook; overhagenmoetblijven.nl/ of www.glk.nl/87/nieuwsbericht/

 

JULI 2014

Vriendendag/ tasjesdag (om een- jarige planten op een goede manier te verkopen) Kwekerij Overhagen. Het was er druk! Meer dan 1.200 mensen hebben een petitie getekend voor behoud van kwekerij Overhagen op landgoed Biljoen in Velp.

 

Bron; Foto's onder Omroep Gelderland,

www.omroepgelderland.nl/web/nieuws-1/2062175/petitie-tegen-sluiting-kwekerij-overhagen-in-velp.htm#.U69A0kAzog9